Budapest legkülönlegesebb étterme

ONYX restaurant sound off

A jövő étterme.
Egy lehetséges jövőé.
Ahogy mi látjuk.

Utazz velünk 11 fogáson át az 1700-as évektől a távoli jövőbe, egészen a 3000-es évekig, ahol egy tudományos fikció elevenedik meg előttünk. Immerzív élményünk egyik fő üzenete a mélyalkalmazkodás gondolatiságának megismerése, mely felkészít bennünket a jövőbeni változások befogadására. A jövő viszont ismeretlen és megfoghatatlan, csakúgy, mint az univerzum;

jövő alapanyaga
ONYX restaurant Aether

MENÜ


1765
ELSŐ ÉTTEREM
zöldség erőleves, árpa ropogós, sült zeller-hollandi


1810
HALKONZERV
bébiharcsa, toast szendvics, spenót, kosho, hal garum

vagy

1810
IMMUNOLÓGIA
kenyér krém, fügefalevél, vinaigrette


1944
FEHÉR ARANY
zöldség bonbonok, kojis rizskrém, paradicsomos mandulahab


1969
ŰRVERSENY
süllő, füstölt halleves, pil pil, bodzakapri

vagy

1969
VILÁGHÁLÓ
borsóleves, borsó miso, cérnametélt, cukkini


2000
GLOBALIZÁCIÓ
házi kovászos kenyér, barna vaj, habosított vaj


2020
GREAT RESET
gin tonik sorbet, mák, citrom


2052
BIOREAKTOR
bárány, labneh, bárány jus

vagy

2052
SZINGULARITÁS
zab tempeh, élesztős mogyorókrém, rózsa, körte, gomba jus


2184
FALANSZTER
strucc steak, faszenes káposzta, kimchi, kókusz, strucc jus


2265
VÁNDORLÁS
hajdinakása, torma fagylalt, napraforgó, kamilla


2348
TELEPESEK
paprika sorbet, paprikás-fenyőmagos ganache, sárgabarack

vagy

2348
ANYAFÖLD
ropogós tészta, alma, tejfagylalt, Cassia fahéj


2860
ÁLDOTT FA
datolya, kakaó


3016
ÚJ HAJNAL


Foglalás




Vacsoramenü
69 000 Ft/fő

Nemzetközi borpárosítás
75 000 Ft/fő

Hazai borpárosítás
33 000 Ft/fő

Alkoholmentes italpárosítás
24 000 Ft/fő

A menüár tartalmazza a vízfogyasztást, valamint 4 kiegészítő italt.

+15% szervizdíj

ÉLMÉNY

Három különböző tér, három különböző korszak, egy este.

Miközben helyet foglalsz a 16 fős közösségi asztalnál, már érzed: ez nem egy szokásos vacsora. A kezdetekhez utazunk. Gőzgépek zaja, fémes rezgések, az ipari forradalom születése. Az első éttermek kora, a tartósítás forradalmi pillanatai. A befőzés, a fermentálás, a konzervdoboz - ez a korszak nem a zajról szól, hanem a felismerésről: hogy az étel nemcsak táplálék, hanem tudás, túlélés és kapcsolat.

Aztán mozdul a tér. Fokozatosan változik minden körülötted. A jelenben vagyunk – ebben a törékeny, mégis lehetőségekkel teli pillanatban. De a megérkezés érzését kíváncsiság váltja fel, amikor utunk folytatódik a jövőben: Mit eszünk majd száz, kétszáz, ezer év múlva? Mit őriz meg a jövő a mi ízeinkből? A fények finoman új ritmust vesznek, a hangok új érzeteket keltenek. Az ételek karaktere is alakul – egyre kísérletezőbb, meglepőbb. Az asztal körül zajló beszélgetések egy pillanatra összekapcsolnak.

Máskor csak figyelsz. A fényekre. Az ízekre. A történetre.

Elmélyülsz ebben a világban, ebben az élményben.

élmény