MŰHELY // ONYX

Metamorfózis

Az étterem teljes átalakulásának folyamata. Az enteriőr, a munkafolyamatok és az étterem filozófiájának átalakulása a fenntarthatóságot szem előtt tartva. A változás mérföldköveinél egy-egy pop up esemény alkalmával bepillantást engedünk a nagyközönség a folyamatba.

A Metamorfózis 2020. novemberében vette kezdetét az Utolsó Vacsora eseménnyel, ahol a régi menüsort utoljára kóstolhatták meg a vendégek az ONYX falai között. Az utolsó „fogás” egy kalapács volt, amivel a jelenlévők szimbolikusan megkezdték az étterem lebontását.

A következő mérföldkő a 2021. májusi SITT street fine dining esemény volt, amikor megünnepeltük az étterem bontásának befejezését.

Ezt követte a Dekonstrukció vacsora 2021. júniusában. A négy estén megrendezett vacsora alkalmával elköszöntünk a régi menüsor fogásaitól a már vakolatig bontott étterem falai között. A fogásokat alkotóelemeikre bontottunk csak úgy, mint magát az éttermet, hogy valami letisztultabbat és újat alkossunk belőle.

2021. júliusában elbúcsúztunk az étterem 14 éve alatt összegyűlt tárgyaitól is a Relikvia emlékvásár alkalmával. A vasárnap reggeli vásáron befolyt összeget a gasztronómiai szakkönyvtár létrehozására fordítjuk, mellyel a jövő fiatal tehetségeit szeretnénk segíteni, hogy szakmájuk kiemelkedő alakjaivá válhassanak.

Metamorfózis mérföldkövei

2021
2021

RELIKVIA emlékvásár

A RELIKVIA emlékvásáron az ONYX olyan ikonikus tárgyait bocsájtottuk vásárba, melyeknek 14 éves fennállásunk alatt kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a nálunk elköltött étkezések igazi élménnyé váljanak, és, hogy az ONYX Magyarország első két Michelin csillagos étterme legyen. Az így befolyt teljes összeget egy Magyarországon egyedülálló, nyitott szakkönyvtár létrehozására fordítjuk, amivel jövő fiatal gasztronómiai szakembereit szeretnénk támogatni, hogy szakmájuk kiemelkedő alakjaivá válhassanak.


DEKONSTRUKCIÓ

Négy estére megnyitjuk az átalakítás alatt álló ONYX-ot, hogy bepillantást engedjünk az étterem Metamorfózisának következő állomásába.

Lebontottuk az éttermet, most elemeire szedjük a régi menüsort és létrehozunk valami teljesen újat. Ez a DEKONSTRUKCIÓ.SITT

A novemberi Utolsó Vacsorával megkezdődött az étterem külső-belső átalakulása, az ONYX Metamorfózis. Az átalakulásunk újabb mérföldkőhöz érkezett: befejeztük a bontást! A felújítás során keletkezett hulladék, bontott tégla és beton szép lassan átadja helyét az építkezésnek. A bontás befejezését a SITT eseménnyel ünnepeltük, ami egyben inspirációja is a kifejezetten erre az estére megalkotott ételeknek. A SITT helyszíne az étterem előtti Oroszlános kútnál volt, ahova egy street fine dining eseményt álmodtunk meg három kóstoló fogással, az ONYX14 születésnapi tortával, sok pezsgővel és Veletek.


2020
2020

Utolsó Vacsora

2020-ban egy új időszámítás vette kezdetét az Onyx életében: belevág tunk az Onyx metamorfózisba, az étterem külső-belső megújításába és novemberben megrendeztük Az Utolsó Vacsora elnevezésű vacsora-for gatást, amivel elbúcsúztunk egy sikerek időszaktól és elindultunk egy izgalmas új úton. Az Utolsó Vacsora nyolc résztvevőjét egy castingon vá lasztottuk ki, a vacsora utolsó fogásaként kalapácsot szolgáltunk fel és közösen elkezdtük az Onyx jelképes bontását.


2018
2018

2018-ban még nagyobb sikert értünk el: Közép-Kelet- Európában egyedüliként lettünk két Michelin-csillagosak. A konyhát ekkor Mészáros Ádám chef irányította.


2016

2016-ban Széll Tamás és csapata a Bocuse d’Or európai döntőjét megnyerte, ami hatalmas elismerést hozott nemcsak a versenyzőknek és az étteremnek, hanem az egész országnak is.

2016

2011
2011

Az Onyx a nyitást követő negyedik évben, 2011. március 16-án szerezte meg az első Michelin csillagát, Szulló Szabina executive chef és Széll Tamás sous chef vezetésével.


2007

Az Onyx étterem a Vörösmarty téren, a Gerbeaud Ház oldalában nyitotta meg kapuit 2007 márciusában. A nyitás célja egyértelműen az volt, hogy Magyarországon is legyen nemzetközi mércével elismert étterem.

2007