volt

Egy sikeres periódus zárult le 2020-ban az ONYX életében, melynek elmúlt 14 éve már történelem.
Számtalan tapasztalat, kihívás és sikerek kövezik az utat, amely során az étterem elnyerte két Michelin-csillagát.

2021
2021

A RELIKVIA emlékvásáron az ONYX olyan ikonikus tárgyait bocsájtottuk vásárba, melyeknek 14 éves fennállásunk alatt kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a nálunk elköltött étkezések igazi élménnyé váljanak, és, hogy az ONYX Magyarország első két Michelin csillagos étterme legyen. Az így befolyt teljes összeget egy Magyarországon egyedülálló, nyitott szakkönyvtár létrehozására fordítjuk, amivel jövő fiatal gasztronómiai szakembereit szeretnénk támogatni, hogy szakmájuk kiemelkedő alakjaivá válhassanak.


Négy estére megnyitjuk az átalakítás alatt álló ONYX-ot, hogy bepillantást engedjünk az étterem Metamorfózisának következő állomásába.

Lebontottuk az éttermet, most elemeire szedjük a régi menüsort és létrehozunk valami teljesen újat.
Ez a DEKONSTRUKCIÓ.

7 gondolat - 7 étel – 7 ital
3 alapanyag / étel
1 asztal / 16 fő
4 este / 64 fő

"A dekonstrukció nem a meglévő fogalmak elvetését jelenti, hanem bizonytalanná tételüket, megkérdőjelezésüket, újra értelmezésüket."A novemberi Utolsó Vacsorával megkezdődött az étterem külső-belső átalakulása, az ONYX Metamorfózis. Az átalakulásunk újabb mérföldkőhöz érkezett: befejeztük a bontást! A felújítás során keletkezett hulladék, bontott tégla és beton szép lassan átadja helyét az építkezésnek. A bontás befejezését a SITT eseménnyel ünnepeltük, ami egyben inspirációja is a kifejezetten erre az estére megalkotott ételeknek. A SITT helyszíne az étterem előtti Oroszlános kútnál volt, ahova egy street fine dining eseményt álmodtunk meg három kóstoló fogással, az ONYX14 születésnapi tortával, sok pezsgővel és Veletek.


2020

2020-ban egy új időszámítás vette kezdetét az Onyx életében: belevág tunk az Onyx metamorfózisba, az étterem külső-belső megújításába és novemberben megrendeztük Az Utolsó Vacsora elnevezésű vacsora-for gatást, amivel elbúcsúztunk egy sikerek időszaktól és elindultunk egy izgalmas új úton. Az Utolsó Vacsora nyolc résztvevőjét egy castingon vá lasztottuk ki, a vacsora utolsó fogásaként kalapácsot szolgáltunk fel és közösen elkezdtük az Onyx jelképes bontását.

Az új Onyx-szal kapcsolatos terveinket az Onyx Manifesztumban foglal tuk össze.

Az Onyx étterem továbbra is családi vállalkozásként működik, melynek tulajdonosai, - a Gerbeaud kávéház és cukrászda, valamint a budai Émile mellett-, Niszkács Anna ügyvezető igazagtó, valamint testvére, Niszkács Attila és édesanyja, Pintér Katalin.

2020

2016-18
2016-18

2016-ban Széll Tamás és csapata a Bocuse d’Or európai döntőjét meg nyerte, ami hatalmas elismerést hozott nemcsak a versenyzőknek és az étteremnek, hanem az egész országnak is.
Két évvel később, 2018-ban még nagyobb sikert értünk el: Közép-Kelet- Európában egyedüliként lettünk két Michelin-csillagosak. A konyhát ekkor Mészáros Ádám chef irányította.


2011

Az Onyx a nyitást követő negyedik évben, 2011. március 16-án szerezte meg az első Michelin csillagát, Szulló Szabina executive chef és Széll Tamás sous chef vezetésével.

2011

2007
2007

Az Onyx étterem a Vörösmarty téren, a Gerbeaud Ház oldalában nyitotta meg kapuit 2007 márciusában. A nyitás célja egyértelműen az volt, hogy Magyarországon is legyen nemzetközi mércével elismert étterem.


onyx = ónix

féldrágakő, mikrokristályos kvarcok vagy más néven kalcedonok egyik változata, félig átlátszó, és eltérő színű sávok díszítik, számtalan színben létezik

ónix hatása: előrevisz az időben, bepillantást enged a jövőbe, fokozza az életerőt