van

Kedves Barátunk!
Éttermünk jelenleg átalakítás miatt zárva tart. Ezt a folyamatot Metamorfózisnak neveztük el, melynek vége várhatóan 2022 tavasza.
Addig is ősszel megnyitjuk a Műhelyt, amely az ONYX Alkotói Közösségének és kis létszámú vacsoraesteknek ad otthont.
Részletek hamarosan.

MANIFESZTUM

Metamorfózis

Magyarország egyetlen 2 Michelin-csillagos étterme mérföldkőhöz érkezett. 14 sikeres év után belekezdtünk az ONYX teljeskörű átalakításába.

Alkotói közösség

A bevett piaci működéstől eltérő módon működünk, ahol a gasztronómia, a művészet és tudomány közös metszetét hozzuk létre. Szakács, cukrász, ételtervező, élelmiszermérnök, sommelier közösen alkot.

Demokrácia

A döntéseinket többségi szavazással hozzuk meg. A csapat előrébb való, mint az egyén.

Fenntarthatóság

Működésünket alapvetően határozza meg a fenntartható szemlélet, mind az alapanyagok, mind a munkafolyamatok tekintetében.

Utánpótlás-nevelés

A gasztronómia és a design területén is kiemelt figyelmet fordítunk a jövő tehetségeinek gondozására és oktatására.

Élmény

A közös alkotás eredménye az étkezés élményévé válik.

ALKOTÓI KÖZÖSSÉG

Angerman László (Öcsi)

sommelier

Borsos Zsuzsanna

cukrász séf

Fekete Marcell

stratégiai igazgató

Góg Angéla DLA

művészeti vezető

Horváth Ákos

operatív séf

Merkl Márta

food design kutató

Niszkács Anna

ügyvezető - tulajdonos

Salfai-Kovács Gergely

beszerzési vezető

Sallay Balázs

étteremvezető

Tóth Ágnes

logisztikai séf

Várvizi Péter

kutatóséf

Mustár

tiszteletbeli tag

TULAJDONOSOK

Pintér Katalin

tulajdonos

Niszkács Anna

ügyvezető - tulajdonos

Niszkács Attila

üzemeltetési igazgató - tulajdonos

Az ONYX 2007-ben nyitotta meg kapuit a Gerbeaud Házban. A Niszkács család már 2000 óta sikerrel vezette a nemzetközileg is kimagasló, több mint 160 éves történelmi múlttal büszkélkedő Gerbeaud cukrászdát és kávéházat, amikor az ONYX elindult a ma már európai viszonylatban is gasztronómiai történelmet író útján. Az étterem 2011-ben megszerezte első, majd 2018-ban Közép-Kelet Európában elsőként, második Michelin csillagát. 2020 novemberében indították el az ONYX történetének eddigi legnagyobb átalakítását, a Metamorfózist, mely jelenleg is tart.


METAMORFÓZIS

Az étterem teljes átalakulásának folyamata. Az enteriőr, a munkafolyamatok és az étterem filozófiájának átalakulása a fenntarthatóságot szem előtt tartva. A változás mérföldköveinél egy-egy pop up esemény alkalmával bepillantást engedünk a nagyközönség a folyamatba.

A Metamorfózis 2020. novemberében vette kezdetét az Utolsó Vacsora eseménnyel, ahol a régi menüsort utoljára kóstolhatták meg a vendégek az ONYX falai között. Az utolsó „fogás” egy kalapács volt, amivel a jelenlévők szimbolikusan megkezdték az étterem lebontását.

A következő mérföldkő a 2021. májusi SITT street fine dining esemény volt, amikor megünnepeltük az étterem bontásának befejezését.

Ezt követte a Dekonstrukció vacsora 2021. júniusában. A négy estén megrendezett vacsora alkalmával elköszöntünk a régi menüsor fogásaitól a már vakolatig bontott étterem falai között. A fogásokat alkotóelemeikre bontottunk csak úgy, mint magát az éttermet, hogy valami letisztultabbat és újat alkossunk belőle.

2021. júliusában elbúcsúztunk az étterem 14 éve alatt összegyűlt tárgyaitól is a Relikvia emlékvásár alkalmával. A vasárnap reggeli vásáron befolyt összeget a gasztronómiai szakkönyvtár létrehozására fordítjuk, mellyel a jövő fiatal tehetségeit szeretnénk segíteni, hogy szakmájuk kiemelkedő alakjaivá válhassanak.

A Metamorfózis következő állomása a Műhely nyitás lesz 2021 őszén. Hamarosan jelentkezünk a részletekkel...