Műhely, mint étterem és oktatótér

A Műhely célja egy olyan progresszív magyar konyha bemutatása, ami a művészet, a tudomány és a gasztronómia összefonódásán alapszik és magyar alapanyagokat használ. A kísérleti konyhán kívül található még gasztronómiai könyvtár és keramikus látványműhely is, melyeknek fontos szerepe van az utánpótlás -nevelés programunkban is. Vendégeink egy nagy, 16 fős közös asztalnál foglalhatnak helyet.

A Műhely, a megújult ONYX megnyitása után is megmarad a kutatás-fejlesztés és innováció terepének, ahol betekintést engedünk munkafolyamatainak kulisszái mögé. Amikor egy ételt késznek nyilvánít az Onyx Alkotói Közössége, felkerül az ONYX étterem étlapjára, a prototípus pedig lekerül a Műhely menüjéről és egy új kísérleti étel lép a helyébe.

ALKOTÓI KÖZÖSSÉG

Benyeczkó Pál

szakács

Borbás Adrienn

szakács

Domoszlai Bence

szerviz séf

Esteban de la Torre

újmédia és hangművész

Fekete Marcell

stratégiai igazgató

Marcell 5 éve dolgozik velünk, stratégiai igazgatóként az ONYX mellett a cégcsoport többi egységét (Émle, Gerbeaud kávézó) is felügyeli. Az ONYX Metamorfózis a szívügye, feladata az Alkotói Közösség összefogása, a felmerülő gondolatokat működő rendszerbe foglalja, megvalósításukat kitalálja és irányítja a Metamorfózis folyamatát az új ONYX és a Műhely megvalósulásához és működéséhez.

Felföldi Eperke

szerviz

Góg Angéla DLA

művészeti vezető

Góg Angéla az ONYX Alkotói Közösség művészeti vezetője, aki szakmai tudásával és formabontó látásmódjával új szemléletet hozott az ONYX csapatába. Food designerként évek óta foglalkozik az ételek tervezésével és élményfaktorával. Angi formatervezőként végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, ahol tavaly doktorált. Felkérésekre tervez és a MOME-én tanít, hallgatói az ONYX utánpótlás-nevelés programjának első résztvevői.

Holecz Norbert

szakács

Horváth Ákos

kreatív séf

Ákos rendkívül szerény személyiség, mi azért elmeséljük róla, hogy fiatal kora ellenére nem csak különböző fine dining éttermekben bizonyította már tudását. Magyarország egyik legjelentősebb szakácsversenyén, a Hagyomány és evolúció versenyen első helyezést ért el, és a Czifray-versenykurzuson szerzett második helye is tehetségét bizonyítja. Feladata, hogy a food designerrel, kutató – és a logisztikai séffel megtervezze, majd kidolgozza az ételek megvalósítását.

Kaszanyi Nóra

grafikus

Kárpáti Judit Eszter

textilművész

Kárpáti Kornél

étteremvezető

Kovács Orsolya

étteremvezető & head sommelier

Kőrössy Eszter

szerviz

Lakatos-Tálas Péter

szerviz

Lengyel Márton

belsőépítész

Mag Balázs

szakács

Merkl Márta

food design kutató

Merkl Márta művészettörténész, design- és képzőművészeti projektmenedzser, food design kutató. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem PhD hallgatója, kutatásának témája a food design, azon belül az étkezési élmény egyes aspektusai, az érzékszervi hatások és a történetmesélés. Az ONYX Alkotói Közösségben a kutatói oldalt erősíti a Kooperatív Doktori Program ösztöndíjasaként.

Molnárka Simon

szerviz séf

Niszkács Anna

ügyvezető - tulajdonos

Annát már gyerekkorában a gasztronómia szeretete vette körül, hiszen szülei is a vendéglátás szerelmesei voltak, így mondhatjuk, hogy a szakma a vérében van. Pénzügyet, számvitelt és marketinget tanult a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, majd a Corvinus Egyetemen és a New York University-n. 2000-től dolgozik a cégcsoportnál, ahol a szamárlétrát végigjárva 2017-től édesanyjával közösen, majd tavaly év elejétől önállóan vezeti a céget.

Rajna Orsolya

termelés vezető

Rakusz Liza

belsőépítész

Salfai-Kovács Gergely

beszerzési vezető

Salfai-Kovács Gergő 10 éve erősíti az ONYX csapatát. Kezdetben étteremvezető helyettesként majd étteremvezetőként, tavaly óta beszerzési vezetőként dolgozik velünk. Gergő a Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán végzett, tagja a Culinary Institute of Europe tanári karának, ahol az ételszervírozás különleges szabályairól tanít.

Sallay Balázs

étteremvezető

Sallay Balázs az ONYX étteremvezetője már a kezdetek óta velünk van, egészen pontosan a 2007-es nyitás óta, így büszkén mondhatjuk, hogy Balázs családtagnak számít. Az ONYX volt gyakorlatilag Balázs második munkahelye a Kempinski Hotel után, így az út, amit az ONYX és Balázs ez idő alatt közösen bejárt mondhatni már történelem.A megújuló ONYX-ban és a Műhelyben feladata, hogy koordinálja és összehangolja a szerviz munkafolyamatait.

Szomor Rebeka

marketing manager

Tallián Tamás

étteremvezető & sommelier

Tóth Ágnes

logisztikai séf

Ági meggyőződése, hogy igazán jót főzni csak szenvedéllyel lehet, amit immáron 23 éve bizonyít a Gerbeaud-csoport egységeiben készített ételeivel. A Chaîne des Rôtisseurs versenyen első helyezést ért el, és oroszlánrészt vállalt a Bocuse d’Or vacsora hazai lebonyolításában is. Feladata, megtervezni a kutató- és operatív séffel közösen a tányérra kerülő ételeket, és Ő fogja össze a konyhai divíziók munkafolyamatait is.

Várvizi Péter

kutatóséf

Több évtizedes szakmai tapasztalattal és élelmiszermérnöki attitűddel csatlakozott az ONYX-csapathoz még 2019-ben. A gasztronómiára tudományként tekint, ahol rengeteg megválaszolatlan kérdést tudunk még feltenni, a válaszok keresése pedig rendkívül összetett és izgalmas. Segítségével a tányérra kerülő ételek valódi, mélyreható tervezési folyamatok során születnek, hol a technológia, hol az alapanyagok határait feszegetve.

Végh Alexandra

fenntarthatósági manager

Mustár

tiszteletbeli tag

Musti egy kedves idős hölgy, aki nem csak azzal érdemelte ki az ONYX tagságot, hogy Góg Angi művészeti vezetőnk kutyusa, és hogy minden meetingen részt vesz. Az ételek iránti szenvedélye és irányukba mutatott kitartó figyelme mind hozzájárult ahhoz, hogy büszkén mondhassuk, Musti az ONYX Alkotói Közösségének tiszteletbeli tagja!

tulajdonosok

Pintér Katalin

tulajdonos

Niszkács Anna

ügyvezető - tulajdonos

Niszkács Attila

tulajdonos

Az ONYX 2007-ben nyitotta meg kapuit a Gerbeaud Házban. A Niszkács család már 2000 óta sikerrel vezette a nemzetközileg is kimagasló, több mint 160 éves történelmi múlttal büszkélkedő Gerbeaud cukrászdát és kávéházat, amikor az ONYX elindult a ma már európai viszonylatban is gasztronómiai történelmet író útján. Az étterem 2011-ben megszerezte első, majd 2018-ban Közép-Kelet Európában elsőként, második Michelin csillagát. 2020 novemberében indították el az ONYX történetének eddigi legnagyobb átalakítását, a Metamorfózist, mely jelenleg is tart.

ONYX MANIFESZTUM

Metamorfózis

Magyarország egyetlen 2 Michelin-csillagos étterme mérföldkőhöz érkezett. 14 sikeres év után belekezdtünk az ONYX teljeskörű átalakításába.

Alkotói közösség

A bevett piaci működéstől eltérő módon működünk, ahol a gasztronómia, a művészet és tudomány közös metszetét hozzuk létre. Szakács, cukrász, ételtervező, élelmiszermérnök, sommelier közösen alkot.

Demokrácia

A döntéseinket többségi szavazással hozzuk meg. A csapat előrébb való, mint az egyén.

Fenntarthatóság

Működésünket alapvetően határozza meg a fenntartható szemlélet, mind az alapanyagok, mind a munkafolyamatok tekintetében.

Utánpótlás-nevelés

A gasztronómia és a design területén is kiemelt figyelmet fordítunk a jövő tehetségeinek gondozására és oktatására.

Élmény

A közös alkotás eredménye az étkezés élményévé válik.