News_2.jpg

Boldog Születésnapot, Onyx!

Idén 12. születésnapunkat ünnepeljük. Hosszú utat tettünk meg idáig -. vérrel, verejtékkel és könnyekkel. A cél - amelyet a Gerbeaud Gasztronómia tulajdonosai jelöltek ki - hogy Michelin-csillagra méltó éttermet hozzunk a belváros szívébe - nekünk az a feladatunk, hogy továbbra is bizonyítsuk felkészültünk erre a feladatra.

Várjuk a következő 12 évet!

Szeretettel,

Onyx étterem

 

Norlan Rauk Heavy Tumbler

Köztudott, hogy Mészáros Ádám séfünk megszállottja a kortárs tervezőkkel való közös munkának: nem egy ételünket szervírozzuk egyedi tányérokon, amelyek a séf és a művész közötti együttműködés eredményeképpen jöttek létre.

Nincs ez másképp most sem: idén a HOOH Studio finomkezű művészeire esett a választás. Norbert, Anna és Ádám éjt nappallá téve dolgozott a közös koncepción, különös figyelmet fordítva az étel és a tányér fúziójára az asztalon, valamint a hagyomány és technológia találkozására. A pohár talpa szervesen illeszkedik bele a megálmodott tál barázdáiba, a mintázat a talp formájának leképeződése.

Ahogy az étel egyszerű, a tál hagyományos, szikár és rusztikus, ez a két elem ellensúlyozza a Norlan Rauk Heavy Tumbler whisky-s pohár precíz és technológia-orientált poharát. A közös munkát összhang, profizmus és alázat jellemezte, mintha csak az étterem konyháján lennénk.