Elutazni és felfedezni egy ismeretlen nagyvárost, majd felejthetetlen élményekkel feltöltődve hazaérkezni. Valahogy így érezzük magunkat mi is, az elmúlt majdnem egy év kutatómunkája és tanulmányútjai után, amelyek a hamarosan debütáló konceptuális menüsorunk, a METROPOLISZ megszületését készítették elő. Idén utoljára indulunk közös terepmunkára veletek, ami lezárja ezt az izgalmas és kreatív évet! Tanulmányutunk ezúttal sem vezet kevésbé izgalmas helyre, mint a korábbiak. November 22-én az Onyx Alkotói Közössége a több mint 230 éves magyar ital, az Unicum készítésének és az italt alkotó gyógynövények titkainak felfedezésére indul az Unicum Házba! Az Unicum csapat kalauzolásával bepillantunk az Unicum Szívének nevezett lepárlóba és a Soroksári út alatt húzódó 2500 m2 alapterületű érlelőpincerendszerben, ahol alkalmunk nyílik az 500 hordóból párat meg is csapolni. A Zwack pincelabirintusok bebarangolása után, Budapest egyik legikonikusabb tömegközlekedési eszközével, a 2-es villamossal indulunk a Vörösmarty tér felé, útközben megcsodálva a város esti fényeit. A Műhelybe hazaérve, pedig bemutatjuk METROPOLISZ menünk legutolsó fogását, a „Hazautat”, amelynek főszereplője nem más, mint az Unicum. Az étel elkészítésébe is bepillantást nyújtunk, sajátos Unicum-égetési technikánk formájában. Ez már így is nagyon izgalmas, de azért mi csavartunk még egyet a programon, ahogy azt tőlünk megszokhattátok! A Hazaút alkalmára az Onyx teret és a Műhelyt fesztiválhelyszínné alakítjuk, ahol alkalmunk lesz mindazokat a pest megyei italokat bemutatnunk, melyek a METROPOLISZ menünk ételeit inspirálták. Lesz többek között Opera gin & pesti tonik, Mainyúl Rajnai Rizling a VI. kerületből, Sauska nyerspezsgő Budafokról és persze számos étel a METROPOLISZ menüsorunkból. Ezen az estén szeretnénk, ha mindenki igazán fesztelenül érzené magát, szabadon használva az Onyx és a Műhely tereit, beszélgetne velünk, kóstolna, enne és inna, ahogyan azt egy hosszú út után hazatérve teszi az ember a barátaival. A belépőjegy ára 21.500 Ft, amely az ÁFA-n és szervizdíjon túl, az alábbiakat foglalja magában: • Unicum, Unicum Szilva, Unicum Barista, Unicum Riserva kóstolása • Sauska ONYX pezsgő, Brut Nature • Vabrik Pincészet, Pet Nat 2021 • Szíjjártó Előd, Sauvignon Blanc, 2021 • Mai Nyúl, Rajnai Rizling 2020 • Opera Gin és &T Indian Tonic Water • Lánchíd Brandy és &T Classic Ginger Al • PIAC, MADÁRCSICSERGÉS és HAZAÚT elnevezésű fogások • korlátlan vízfogyasztás • 1 db BKV jegy Az esemény időpontja: 2022. 11. 22. 18.00 – 22:30 Találkozási pont: Unicum Ház (1095 Budapest, Dandár utca 1.) Az eseményt 2 turnusban tartjuk meg, amelyeken 2 x 40 fő tud részt venni. Az este során ezen felül a következő fogások lesznek elérhetők: • PIAC pácolt kecsege, marinált cékla, áfonyakrém, bodzacapri, kecskesajtos céklaropogós, marokkói citrom 2.400 Ft • MEGÉRKEZÉS almás hagymalekvár, savanyított hagymahéj, feketefokhagyma krém, rózsás hagymahab, bundázott mandula, hagyma granita 2.300 Ft • MADÁRCSICSERGÉS kovászolt hajdinakása, napraforgómag, torma, kamilla 2.600 Ft • FÉKCSIKORGÁS sertés fartő, sertésfül, lilakáposzta, karalábé, tárkony, fermentált málna és ribizli 3.300 Ft • OTTHON Gerbeaud konyakmeggy krém, aszalt meggy, tejfölhab, dió, babér granita 2.600 Ft • HAZAÚT Unicum, Rózsavölgyi étcsokoládé, kakaós keksz, szilvás fűszeres teás kávé 1.400 Ft Jegyek korlátozott számban kaphatók a DinnerBooking oldalon: (A jegyvásárlásnál a rendszer kezelési költséget számít fel.) Tarts velünk az év utolsó, igazi "unikum" élményén!
164 év örökség - 9 tárgytervező - 9 tradicionális desszert - 9 kortárs koncepció – 2 nap A Műhely és a leendő ONYX célja egy olyan progresszív magyar konyha bemutatása, ami a tudomány, a gasztronómia és a művészet összefonódásán alapszik. A Műhelyben, a kísérleti konyhán kívül gasztronómiai könyvtár és kerámiaégető kemence is helyet kapott, amelyeknek fontos szerepe van étel- és tárgytervezési folyamataink mellett utánpótlás-nevelés programunkban is. Működésünk egyik alappillére a tehetséggondozás, melynek keretében teret adunk tehetséges fiatalok gasztronómiai, élelmiszertudományi, képző-és iparművészeti projektjeinek. A MOME Tárgyalkotó Tanszék kerámiatervező hallgatóinak MA1 tervezési kurzusát Góg Angéla DLA, Alkotói Közösségünk művészeti vezetője és Kondor Edit DLA keramikusművész közösen vezetik. A hallgatók tavaly őszi feladata az volt, hogy olyan tálalási eszközöket tervezzenek a Műhely számára, melyek a kortárs desszertkultúra és az ahhoz kapcsolódó tálalás vizsgálatára épülnek, mindehhez pedig a Gerbeaud örökségét vegyék alapul. Ebben segítségükre volt Borsos Zsuzsanna, a Műhely kreatív cukrászséfje is. Ezeket a tervezett eszközöket a Budapest Design Week keretében két napon keresztül lesz lehetőség nem csupán megtekinteni, de ki is próbálni! A tárgyakat tervező diákok maguk fogják bemutatni koncepcióikat, amiket az Onyx Műhely által készített desszertek elfogyasztásával a látogatók ki is próbálhatnak! Egy alkalom 3 desszertről Egy alkalommal 3 desszerttől és a hozzájuk készített tárgyakról mesélnek majd a diákok, majd tálalnak is rájuk. Koncepciók és desszertek mindkét napon: 10:00 Képviselőfánk, Minyon, Gerbeaud 13:00 Esterházy, Konyakmeggy, Rigó Jancsi 16:00 Diplomata puding, Dobos torta, Gerbeaud bonbon A programra regisztráció szükséges! A részvételi díja 8500 Ft / fő, amely tartalmaz 3 desszertet, 1 pohár Onyx nyerspezsgőt és korlátlan vízfogyasztást.
Az esemény magyar nyelvű, köszönjük a megértést! Nyitva tartás: 2022.10.09.: 10:00-12:00 / 13:00-15:00 / 16:00-18:00 2022.10.16.: 10:00-12:00 / 13:00-15:00 / 16:00-18:00 Onyx Műhely 1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8. (Harmincad utca felőli bejárat) A program kizárólag ezen két napon látogatható a fent megadott időpontokban, 2022.10.09-én és 16-án! A program a Design Hét Budapest 2022 eseménysorozat hivatalos részeként valósul meg. www.budapestdesignweek.hu
Az ONYX Metamorfózis következő mérföldkövéhez érkeztünk! Elkészült a Műhely, az ONYX előszobája, ahová most közös tesztelésre hívunk! Ez az ALAPOZÁS. Egy rendhagyó eseménysorozat, ahová meghívunk, hogy kipróbáld és véleményezd ételeinket, italainkat és eszközeinket a műhelyasztalnál az Alkotói Közösséggel együtt.
November 18-tól minden héten, 3 napon keresztül van lehetőség részt venni az ALAPOZÁS eseményein, ahol első konceptuális Műhely menünk, a META/MORFÓZIS fogásait kóstolhatod és véleményezheted. A fogások és a menü tervezésénél visszatekintettünk az elmúlt egy év történéseire. Minden fogás a Metamorfózis mérföldköveiről mesél, a menü pedig bemutatja az utat, amit idáig bejártunk. 6 esemény – 18 alkalom – 1 év összegzése ételeken keresztül.A foglalási rendszert két ütemben nyitjuk meg. Az első 3 eseményre november 2-től már meg lehet vásárolni a helyeket, míg az utolsó 3 hét eseményeire, az ALAPOZÁS 4/5/6 -ra november 18-tól nyílik meg.
ÜDVÖZLŐITALÜDVÖZLŐFALATPEZSGŐKENYÉR ÉS VAJFŐÉTELÉDESSÉG ÉS KÁVÉAJÁNDÉK
ÜDVÖZLŐITALÜDVÖZLŐFALATPEZSGŐKENYÉR ÉS VAJELŐÉTELFŐÉTELÉDESSÉG ÉS KÁVÉAJÁNDÉK
ÜDVÖZLŐITALÜDVÖZLŐFALATPEZSGŐKENYÉR ÉS VAJELŐÉTELFŐÉTELDESSZERTÉDESSÉG ÉS KÁVÉAJÁNDÉK
ÜDVÖZLŐITALÜDVÖZLŐFALATPEZSGŐKENYÉR ÉS VAJELSŐ ELŐÉTELMÁSODIK ELŐÉTELFŐÉTELDESSZERTÉDESSÉG ÉS KÁVÉAJÁNDÉK
ÜDVÖZLŐITALÜDVÖZLŐFALATPEZSGŐKENYÉR ÉS VAJELSŐ ELŐÉTELMÁSODIK ELŐÉTELHARMADIK ELŐÉTELFŐÉTELELŐDESSZERTDESSZERTÉDESSÉG ÉS KÁVÉAJÁNDÉK
ÜDVÖZLŐITALÜDVÖZLŐFALATPEZSGŐKENYÉR ÉS VAJELSŐ ELŐÉTELMÁSODIK ELŐÉTELHARMADIK ELŐÉTELELSŐ FŐÉTELMÁSODIK FŐÉTELELŐDESSZERTDESSZERTÉDESSÉG ÉS KÁVÉAJÁNDÉK
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis hendrerit faucibus lorem, vitae accumsan sem dignissim eu. Morbi fringilla feugiat consequat. Ut neque purus, tempus eget arcu nec, suscipit pellentesque sem. Sed ullamcorper egestas felis, sit amet vulputate nunc tempor id. Duis et leo tempus ipsum luctus ornare.
welcome drinkcéklawagyupezsgő
welcome drinkcéklawagyupezsgőgerbeaud szelet
welcome drinkcéklawagyupezsgőgerbeaud szeletamusecsoki
welcome drinkcéklawagyupezsgőgerbeaud szeletamusefeketegyökércsoki
welcome drinkcéklawagyupezsgőgerbeaud szeletamusefeketegyökércsokibor
welcome drinkcéklawagyupezsgőgerbeaud szeletamusefeketegyökércsokiborsüti
étel 1étel 2étel 3étel 4étel 5étel 6étel 7
In addition to the experimenting kitchen, Műhely also plays host for our gastronomy library and an open-view ceramics workshop.
On Mondays and Tuesdays the Creative Community gets together behind closed doors to design and test new ideas and to work on preparations for the reformed ONYX. Wednesdays will be reserved for the tutoring of students of our partner institutes, as well as various events.